Goforit Night Flight med Elin
Goforit Night Flight med Elin
Dessa Mi Karmencita med Dog Rose Gold Anytime
Dessa Mi Karmencita med Dog Rose Gold Anytime

Om Wheatma's

Vi har haft Irish softcoated wheaten terrier sedan 2000 då vi mest av nyfikenhet tittade på Dog Rose Golds första kull. Egentligen hade vi inte alls tänkt köpa någon, då det inte fanns pengar på grund av att vi båda var universitetsstuderande då. I Dog Rose Golds A-kull fanns Anytime som en liten röd valp, med lånade pengar köpte vi honom och han flyttade in hos oss och det fanatiska hundintresset var ett faktum.
Ozzy som vi döpte honom till fick vara försökskanin för nästan allt i hundvärlden. Utställning, personspår, viltspår bevakning, osv. med tiden fick han titlarna LP1, NorduCh och IntuCh.
Ganska fort bestämde vi oss för att en hund var för lite för oss. Dollywood's Quinta Essentia (Zelda) flyttade in 2001, följt av Dog Rose Gold Confetti (Bliss), Dessa Mi Karmencita (Jiva). 2016 gick Jiva bort och huset blev tomt. Snabbt insåg vi att det inte var så vi ville ha det och i Lundsbrunn hade det fötts en intressant kull. Goforit Night Flight (Atma) flyttade norrut hem till oss. Guldkvistens Uruqhart (Randy) var mer en impulshandling och kärlek vid första ögonkast. Vi vill tacka de uppfödare som vi köpt valpar från för stöd och hjälp men även ett jättetack till Hilde Nybom (uppfödare Lakkas) för all information och hjälp under åren.

2019 Så kom vi fram till att intresset för att ha en egen uppfödning blivit alldeles för stort och vi ansökte om kennelnamnet Wheatma's. Vår första kull föddes i februari 2020.

Vår familj består av Per, Michaela samt vår dotter Elin Aspviken. Vi har alla olika intresseområden inom hundsportens värld. Vi har erfarenheter inom många oilka grenar så som utställning, lydnad, personspår, viltspår, bevaking inom Hemvärnet och NoseWork. Utöver detta är vi engagerade i rasklubben SWTK som kontaktperson och Regin Nords styrelse.

Avelsmål

Vårt avelsmål är att föda upp friska, kloka och rastypiska Wheatens. Vår uppfödning sker i hemmiljö och tillsammans med hela familjen. Vi vill att våra valpar ska vara vid god hälsa, mentalt stabila, i enlighet med SWTK's RAS beskrivning. Vår kennel följer givetvis SKK's regler och avtal. Vi vill att våra valpköpare ska känna samma förtroende för oss som vi för dem, vi ger våra valpköpare stöd och råd, dygnet runt.

Länkar: SKK, SvTek, SWTK, SBK

Dog Rose Gold Anytime (Ozzy)
Dog Rose Gold Anytime (Ozzy)